Min bog "Nytænkning"

tombjerregaard.dk

Nytænkning

1001 metoder til kreativ forandring

Bagsidetekst:

Alle taler om kreativitet, innovation og forandring, men hvordan gør man, så forandringen bliver nytænkende, mærkbar, holdbar og reelt forandrende. Dette giver bogen et bredtfavnende og mangfoldigt bud på.

"Nytænkning" bygger bro mellem ønsket om forandring og muligheden for forandring. Den fortæller på sin finurlige og humoristiske måde, hvordan man kan gribe processen an og byder på en overflod af metoder, fif og ideer, der bygger på mange års erfaring.

"Nytænkning" følger hele den kreative forandringsproces fra det tidspunkt, hvor problemet opstår og skal undersøges over den kreative fase, hvor ideerne skal skabes til fasen hvor ideerne skal forbedres og føres ud i livet. For en ide, der ikke føres ud i livet er værdiløs. Bogen understreger, at nytænkning og forandring kræver, at man reviderer sin tænkning, at man giver nytænkningen plads og gode vilkår. Det kræver en vis portion mod og viljen til at opgive gammeltænkningen, der er den lineære, logiske tænkning, der kan tage pusten fra enhver kreativ tanke og aflyse alle forandringerne.

At læse "Nytænkning" er i sig selv en kreativ forandringsproces, fordi læseren opfordres til at holde pauser undervejs - timeouts, hvor man kan foretage sig noget helt andet. Forfatteren kommer med talrige forslag til, hvad man kan gøre i disse timeouts, og det er ikke kedeligt.

Tom Bjerregaard er sociolog og har i over tyve år arbejdet med kreative forandringsprocesser, organisationsudvikling og ledelse - dels som selvstændig konsulent, dels i Kommunernes Landsforening og fagbevægelsen. Han har lavet flere hundrede fremtidsværksteder, forandringsprocesser, kurser og seminarer og tidligere skrevet bogen "Kan man måle det umålelige".

 

 

 

 

Bogen genoptrykkes ikke fra forlaget. Du kan downloade bogen HER

 

Du kan læse anmeldelser af bogen HER